Kyckling, grönsaker och goda såser i ett bröd – kan det bli bättre? Det tar bara några få minuter att steka dessa tunna kycklingfiléer, snabbare går det nästan inte att få en god middag på bordet.
2 portioner
15 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, á 540g
- 6 små tortillas
Kålsallad
- 100 g rödkål, strimlad
- 1 st lime, juicen
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk sesamolja
- salt
Chilimayo
- 1 dl majonnäs
- 1 msk kimchi base (köp i asiatiska livsmedelsbutiker) eller använd valfri chilisås
- 1 tsk sesamolja
Picklad rödlök
- 1 tunt hyvlad rödlök
- ½ dl ättika, 12%
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
Till servering
- 1 kruka koriander
- 4 msk smulad fetaost
- 1 avokado, tärnad
Såhär gör du:
- Picklad rödlök: blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst upp sig, ha i den tunt skivade rödlöken. Kan med fördel göras dagen innan och håller minst en vecka i kylen.
- Chilimayo: blanda alla ingredienser. Ställ svalt tills servering.
- Kålsallad: strimla rödkål och blanda med limejuice, salt, sesamoljan och rapsoljan. Rör om.
- Kyckling: salta och stek de tunna kycklingfiléerna i en het stekpanna med lite rapsolja, cirka 3 min på varje sida. Dela sedan kycklingen i två bitar.
- Servering: fyll varje tortillabörd med rödkålssallad, koriander, avokado, två bitar nystekt kyckling, chilimayo, picklad rödlök och fetaost. Njut.