En snabb och supergod middag som passar såväl barn som vuxen och lätt går att skala upp om ni blir fler.
4 portioner
45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kyckling Lårfilé, 630 g
- 600 g små potatisar
- 200 g vitkål
- olja och salt
Tomat- och basilikacrème
- 75 g soltorkad tomat
- 2 dl crèmefraiche
- 1 msk finstrimlad basilika
- salt och svartpeppar
Till servering
- Tomat- och basilikacrème: strimla soltorkade tomater och blanda med basilika och crèmefraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Ugnsbakad potatis: värm ugnen till 200 grader. Dela potatisarna på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med salt och olja. Ugnsbaka i cirka 30 minuter. Skär under tiden vitkålen i tre centimetersbitar. Blanda kålen med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 10 minuter till potatisen är genommjuk.
- Kyckling: stek eller grilla kycklinglårfiléerna enligt anvisningen på förpackningen, krydda med salt.
- Servering: servera kycklingen med tomat- och basilikacrèmen, ugnsbakad potatis och vitkål samt en fräsch grönsallad.