Vardagsmiddagen 2.0! Italienska kycklingbullar i krämig tomatsås på soltorkad tomat med tagliatelle. Det blir en stor laddning kycklingbullar, så frys in eller fyll några matlådor efter middagen om de inte går åt.
6 portioner
30 minuter
Kycklingbullar
- 1 förpackning Lönneberga Kycklingfärs, 800 g
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 kruka basilika, grovhackad
- 2 dl parmesanost, finriven
- 2 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja till stekning
- 2 msk smör till stekning
Krämig tomatsås
- 140 g soltorkade tomater, grovhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 tsk torkad basilika
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl pastavatten
- 1 msk balsamico
- ½ tsk salt
Endivesallad
- 250 g endivesallad
- 1 silverlök
- 1 msk olja från de soltorkade tomaterna
- 1 msk balsamico
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
- 600 g tagliatelle
- 1 kruka basilika, bladen
- 1 dl parmesanost, hyvlad
Såhär gör du
- Endivesallad: skär av roten på salladen, skölj och lägg bladen på ett fat. Skiva silverlöken tunt och lägg i iskallt vatten. Smaksätt endiven med olja från de soltorkade tomaterna, balsamico, salt och peppar. Häll av löken och lägg ovanpå salladen.
- Kycklingbullar: blanda Lönneberga Kycklingfärs med 3 finhackade vitlöksklyftor, 1 kruka grovhackadbasilika, 2 dl finriven parmesanost, 2 tsk salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Rulla små bullar och stek i olja och smör 8-10 minuter tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Ta upp och lägg på ett fat.
- Pasta: koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Obs när du häller av pastan, spara 1-2 dl av pastavattnet till såsen.
- Sås: hacka de soltorkade tomaterna fint, fräs tillsammans med finhackad vitlök i ett par minuter. Häll i grädde och pastavatten, sjud på medelvärme i 3 minuter så smakerna sätter sig. Smaka av med balsamico och salt.
- Servering: lägg ned kycklingbullarna i såsen och toppa med parmesan och basilika. Servera med tagliatelle och endivesallad.