Tacos är alltid rätt, här på kycklingfärs med egen kryddblandning och en kikärtscrème som vi vågar lova faller de flesta i smaken. Vi lagar mycket taco när vi ändå är igång, perfekt bjudmat och blir det färs över så går det jättebra att servera även dagen efter eller frysa in.
8 portioner
35 minuter
Tacofärs
- Lönneberga Kyckling Färs, 800 g
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1,5 tsk spiskummin
- 600 g krossade tomater
- 0,75 tsk chiliflakes
- olja och salt
Kikärtscrème
- 375 g kikärtor
- 3 msk pressad citronjuice
- 1,5 msk olivolja
- 1,5 msk vatten
- 3 msk finhackad mynta
- salt
Till servering
- 16 tortillabröd
- 16 romansalladsblad
- 1,5 dl gräddfil
- 150 g riven ost
- Kikärtscrème: mixa alla ingredienserna till kikärtscrèmen förutom mynta och smaka av med salt. Rör ner myntan.
- Tacofärs: värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja några minuter till fin färg. Riv och tillsätt vitlöken, spiskummin, chiliflakes och de krossade tomaterna. Låt puttra sakta i stekpannan 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
- Servera: lägg allt i valfri ordning i ditt tortillabröd. Njut.