Pastasallad med kyckling

Den här fräscha pastasalladen med kyckling kryddad med basilika, citron och vitlök fixar du lätt samtidigt som kycklingen går klar på grillen.

4 portioner

20 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingbröstfiléer, 700 g (4 filéer)

Pastasallad

  • 300 g torkad pasta  
  • 250 g kokta kronärtskockshjärtan  
  • 4 salladslökar (alternativt 2 färsklökar)  
  • 200 g semitorkade körsbärstomater  
  • 3 msk olivolja  
  • 2 msk äppelcidervinäger  
  • salt och svartpeppar   
  • parmesanost och basilika

Såhär gör du

  1. Pastasallad: koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och kyl därefter ner den. Dela kronärtskockshjärtana i 4 delar vardera. Strimla salladslöken. Blanda pasta, konärtskockshjärtan, lök, körsbärstomater, olivolja och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och svartpeppar. Riv över rikligt med parmesanost och toppa med några färska basilikablad.  
  2. Kyckling: krydda enligt smak (till exempel med salt och peppar eller gör en marinad med olja, citron, riven vitlök, salt och peppar). Grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.   
  3. Servera: servera den nygrillade kycklingen till pastasalladen.  

 

Blev ni fler?
Här vill vi tipsa om att lägga tid på brödet först, ett ljust bröd med olivolja och parmesan fungerar perfekt till denna rätt. Kanske har du en eller två burkar oliver att ta fram, och fler färska tomater. Blir ni ännu fler brukar de flesta av oss ha lite överblivna grönsaker i kylen, i dag hittade vi två salladssorter som vi toppade med hyvlade rädisor för lite extra krisp och smak. Ungsrostad blomkål blir också jättegott till, och den där färdiga burken med pesto borde nästan varit med från början.