Energiboost med råg

4 portioner

15 minuter

  • 4 skivor mörkt rågbröd 
  • 4 blad krispig sallad 
  • 8 skivor Lönneberga Kalkonbröst basturökt 
  • sesamfrön 

Syrliga morötter

  • 1 morot 
  • 1 msk äppelcidervinäger 
  • 1 msk finstrimlad mynta 

Hummus (räcker till fler)

  • 1 liten vitlöksklyfta 
  • 250 g kokta kikärtor 
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 msk pressad citronjuice 
  • 2 msk vatten 
  • salt 

Såhär gör du

  1. Hummus: finhacka vitlöken. Mixa den tillsammans med kikärtor, tahini, citronjuice, vatten och en nypa salt till en fin röra. 

  2. Syrliga morötter: riv moroten och blanda med vinäger och mynta. 

  3. Servering: bred ett rejält lager hummus på brödskivornalägg på sallad och kalkon. Toppa med de syrliga morötterna och lite sesamfrön.