Tips till den perfekta utflykten

 

Helt och snyggt

Alldeles oavsett om du gillar stora eller små mackor, tänk på hur du förvarar dem. En macka kan lätt bli något helt annat. Förpacka den i smörgåspapper, aluminium- eller plastfolie. Eller lägg i en burk med lock så skyddar du den från att bli mosad.

 

Goda mackor och många pålägg

Alla Lönnebergas smörgåspålägg är gjorda av svenskt kött från Sverige.

 

Vems är vems?

Märk mackan med namn eller med vad den innehåller. Skriv direkt på pappret, på en etikett eller en bit frystejp.

 

Fräscha mackor

Grönsaker som t ex tomater har en förmåga att gå sönder och blöta ner smörgåsen. Bättre då att lägga de i en egen låda och lägga på när du ska äta smörgåsen. 

 

Ladda utflyktskorgen!

Den klassiska picknickfilten är kanske inte ett måste, men den ger i alla fall extra piff och trevnad. Och är den stor nog så har alla något att sitta på. Tallrikar, muggar glas och bestick är andra givna tillbehör. Liksom den oumbärliga termosen.

 

Servetter eller hushållspapper

Lika självklart som trevligt att ha när kladdet är framme, förmodligen så självklart att vi inte ens borde ha sagt det.

 

Skönt att sitta på

Få saker slår en stilla stund i naturen. Se till att du njuter av den utan vassa stenar och rötter eller kall och blöt byxbak. En filt, en skinnfäll, ett sittunderlag eller i nödfall en tidning eller plastpåse.

 

Planerat eller spontant 

En utflykt kan vara resultatet av ett plötsligt infall eller planerad sedan dagar. Skogen runt hörnet – har du upptäckt hur fin den egentligen är? Eller den fina platsen du läste om häromdagen? Har du inget mål? Testa tidsupplägget. En timmes färd i valfritt väderstreck, sen går du av – oavsett var du hamnar. Kan bli väldigt spännande.

 

Rätt sällskap

För dig själv, med familjen, vänner eller någon du inte ens känner – en utflykt är ett fantastiskt sätt att umgås eller lära känna varandra. Vem tar du med i dag?