Lönnebergabrödet

 

Ingredienser

125 g havregryn

210 g siktat dinkelmjöl

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 ägg

3,5 dl naturell yoghurt

100 g riven palsternacka 

70 g grovt hackade valnötter (kan uteslutas eller ersättas med solrosfrön)

 

Att strö över innan gräddning;
Havregryn
Hackade valnötter (kan uteslutas eller ersättas med solrosfrön)

 

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader

Mixa havregrynen i en matberedare till ett fint mjöl. Blanda dinkelmjöl, salt och bikarbonat i en bunke.

Vispa upp äggen i en bunke. 

Blanda allt till en jämn smet i en bunke. Lägg bakplåtspapper i en terrinform (avlång sockerkaksform). Häll ner smeten, jämna till och strö över hackade valnötter och lite havregryn. 

Ugnsbaka i ca 1 timme tills brödet är 98° C i mitten.